fbpx

16-12-20Daisy MertensMeer autonomie bij de leerkracht

Meer autonomie voor de leerkracht

Daisy Mertens is zo’n bijzondere juf dat ze in 2016 werd verkozen tot Leraar van het Jaar. In 2019 werd ze zelfs verkozen tot een van de beste 10 leerkrachten van de wereld vanuit de Global Teacher Price. Daisy Mertens is niet zomaar een leerkracht van groep 7 van basisschool de Vuurvogel in Helmond. Nee zij is van de buitencategorie leerkrachten vanwege haar bijzondere visie op haar eigen rol om kinderen verder te brengen in hun leven. Een leven lang leren is op haar lijf geschreven en dat draagt ze graag over op haar leerlingen!

Na de Pabo heeft zij zich verder ontwikkeld als coach en volgde ze de Masteropleiding Leren & Innoveren aan de Fontys Hogeschool en dat heeft haar zelf en haar beroep als leerkracht verrijkt.

Een sterke verbondenheid tussen leerkracht en leerling ziet zij als de ultieme voorwaarde om kinderen in hun basisschoolleven het maximale uit zichzelf te laten halen. Kinderen niet aan een touw vastmaken maar aan een elastiek! Vertrouwen en loslaten, eigen verantwoordelijkheid geven en fouten laten maken om van te leren.

Om dit te kunnen waarmaken is het van wezenlijk belang dat zij als leerkracht voldoende autonomie krijgt van haar leidinggevende. Hoe ziet zij dit precies?  

Zij wil graag veel mensen inspireren met de belangrijke vraag voor iedere leerkracht of leider: waarom doe je wat je doet? En is dag nog goed genoeg?

Er is geen vak met zoveel impact! Wat kinderen op school meekrijgen, dragen ze een leven lang met zich mee.

Wil jij weten hoe Daisy haar visie op de ontwikkeling van basisschool leerlingen in de dagelijkse onderwijspraktijk brengt en hoe zij daarin door haar leidinggevende gestimuleerd wordt?

Schrijf je dan in voor haar sessie!