fbpx

Jort VerhageGeef jongeren een stem!

Als je als manager de jonge doelgroep niet begrijpt, dan kun je ook nooit beleid maken dat bij hun wensen aansluit. Volwassenen kunnen zich te vaak niet inleven in de belevingswereld van jongeren. Daardoor wordt een hele belangrijke groep medewerkers in organisaties overgeslagen, een gemiste kans!  

Het wordt steeds belangrijker niet OVER jongeren te praten maar MET jongeren. 

Aldus Jort Verhage, 17 jaar jong. Hij verbaast iedereen met zijn enorm ondernemende levensinstelling. Jort heeft als missie schoolorganisaties niet langer OVER jongeren te laten praten, niet langer beslissingen VOOR jongeren te nemen, maar MET jongeren in gesprek gaan over hun toekomstplannen.

Dit doet hij vanuit zijn bedrijf De Hofnar. Zo jong als hij is, is hij een veelgevraagd spreker op congressen & seminars om zijn missie kracht bij te zetten. En daar maakt hij steeds weer grote indruk. 

“Jongeren hebben een unieke kracht: zij zijn niet gehinderd door kaders van vakgebieden, regeltjes, conventies of tunnelvisies. Zij kijken onbevangen naar de wereld. Dit kan ontzettend waardevol zijn. Het leidt meestal namelijk tot simpel toepasbare oplossingen voor problemen, dilemma’s of andere kwesties”, zegt hij. 

Met zijn bedrijven De Hofnar en Approved by Young Adults wil hij samen met zijn team zoveel mogelijk kinderen, al zo jong mogelijk bekend maken met ondernemerschap in de breedste zin van het woord. 

Hiertoe geeft hij workshops op (basis)scholen. In zijn workshops vertelt hij over zijn positieve ervaringen met jong ondernemerschap en leert hij leerlingen tactieken en technieken aan hoe een goed idee om te zetten in actie. Daarnaast laat hij ze zien hoe je kunt vaststellen of het idee haalbaar is. Zijn hogere doel hierbij is dat leerlingen al heel jong in kansen en mogelijkheden gaan denken en ze daarmee in staat stelt zelfredzaam te worden.

Tijdens de sessie in Stadshuys053 neemt Jort je mee in de ontwikkeling van scholen waar leerlingen aangeleerd wordt in kansen en mogelijkheden te denken. En welke mooie resultaten dit oplevert! 

Praat niet OVER leerlingen maar MET leerlingen.

Een inspirerende sessie over jong ondernemerschap! 

www.approvedbya.nl 

 

 

Share This