fbpx

21-06-2021Eva NaaijkensMeer autonomie bij de leerkracht

Nu er zóveel thema’s spelen in het (basis) onderwijs waarvan het lerarentekort misschien wel de meest ingrijpende is voor jouw schoolorganisatie, is de tijd rijp een nieuwe beweging in gang te zetten. Die van anders organiseren.

Anders organiseren zorgt ervoor dat élke (basis)school in staat is het tij te keren zonder daarbij afhankelijk te zijn van onze overheid. Of het nu gaat over issues als krimp, passend onderwijs, werkdruk, salariëring of het lerarentekort……

Allemaal hebben ze in meer of mindere mate één gemeenschappelijke deler: we zijn de regie verloren over onze eigen processen. En dit maakt het onderwijs (te) kwetsbaar. Tijd voor nieuw perspectief!

Eva Naaijkens neemt jou mee in dat nieuwe perspectief. Zij is directeur van de bekende Alan Turingschool in Amsterdam, en mede eigenaar van Enigma Onderwijs. Samen met leraar van het jaar 2011 Martin Bootsma schreef zij het boek “En wat als we nu weer eens gewoon gingen lesgeven” waarin ze haar succesvolle kwaliteitsaanpak beschrijft die met name op gericht is op anders organiseren. Nu ook voor het VO!

Met hun aanpak krijgen leerkrachten hun autonomie terug. Deze autonomie zorgt voor een lagere werkdruk en voor optimale schoolontwikkeling. Inmiddels is hun boek een bestseller, is er nu ook een versie voor het VO (november 2020) en zorgt hun kwaliteitsaanpak voor enorm veel volgers!

Eva, inmiddels ook bekend van radio en TV geeft een inspirerende lezing in intieme setting voor de leidinggevende in het onderwijs. Met praktische handvatten die je direct in je eigen school kunt toepassen. En je krijgt ook nog eens haar mooie boek cadeau!

www.enigma.nl