fbpx

DE LOCATIE

Het pand aan de Oliemolensingel 175 in Enschede kent een rijke historie. In 1928 onder architectuur gebouwd voor een textielbaron, heeft Stadshuys053 al veel creatieve voorgangers gehad. Als laatste heeft tot 2016 reclamebureau Nieuwe Wind / Studio van Dijken er kantoor gehouden.

In 2018 hebben wij, Hans Minnaar en Annemarie de Leeuw het statige huis aan de singel teruggebracht naar woon/werkpand. Alle originele details als hoge plafonds met ornamenten, paneeldeuren, granitovloeren en het prachtige trappenhuis zijn in originele staat gerenoveerd. Verder is duurzaam geïnvesteerd in comfort. Met nieuwe vloeren, dubbel glas en geïsoleerde spouwmuren. Zodat er een behaaglijke sfeer is ontstaan.

Ontbijt Stadshuys053

Verschillende vertrekken…

 • Grote lichte ruimte met vergadertafel tot 18 personen met comfortabele stoelen
 • Eigen koffiecorner met verse bonenkoffie en een gevulde drankenkoelkast
 • Living met heerlijke lounge plekken
 • Coachingsruimte / belruimte 
 • Serre met zitbank met zicht op haard en stadstuin 

Groene buitenplaats

Ook de buitenplaats is heerlijk. In de zomer een fijne zonnige plek om de bijeenkomst voort te zetten of om juist even te ontspannen in de buitenlucht. Voor de sportievelingen is er de mogelijkheid een balletje golf te slaan op de bescheiden putting green. Ook een wandeling door het Wooldrikspark om de hoek is heerlijk.  

Geoutilleerde keuken

Een eigen coffee corner voor luxe bonen koffie. Verse (biologische) theevariatie. Een met koude drankjes gevulde koelkast. En een servieskast waar je het kopje kunt pakken waar jij het lekkerst uit drinkt. Wil je ook een heerlijke lunch of dinerbuffet? Wij hebben afspraken met verschillende bijzondere en goede restaurants en cateraars. Kijk hiervoor ook even op de pagina’s comfortabel vergaderen en exclusief vergaderen. 

DE RUIMTES

Verschillende ruimtes…

 • Grote lichte ruimte met vergadertafel tot 18 personen met fijne stoelen
 • Coffee-corner met een kleine bar 
 • Loungen binnen en buiten
 • Coachingsruimte / belruimte
 • Groene stadstuin met mogelijkheid voor buiten lunchen 
 • 2-persoonsstudio die ook als breakout room gebruikt kan worden  

Groene buitenplaats

In de stadstuin is het eveneens heerlijk toeven. In de zomer een fijne zonnige plek om de bijeenkomst voort te zetten of om juist even te ontspannen in de buitenlucht. Voor de sportievelingen is er de mogelijkheid een balletje golf te slaan op de bescheiden putting green. Jullie lopen tevens zo het Wooldrikspark in voor een ommetje. 

Geoutilleerde keuken

Een eigen coffee-corner voor verse bonenkoffie en biologische thee. Een met koele drankjes gevulde koelkast en een servieskast waar je zelf je kopje kunt pakken waaruit jij het lekkerst drinkt. Wil je ook een lunch of een diner(buffet)? Dat kan geregeld worden. Wij hebben afspraken met diverse bijzonder goede restaurants en cateraars. Kijk hiervoor ook even op de pagina’s comfortabel of exclusief vergaderen. Aan jullie de keuze! 

Soms kom je buiten het werk op de beste ideeën voor het werk. Stadshuys was voor ons die inspirerende ruimte waar we volledig ontzorgd konden brainstormen.
LEES MEER REVIEWS

Warme ontvangst

Natuurlijk zorgen wij voor een “warme” ontvangst. Dit betekent dat er altijd iemand aanwezig is die jullie groep helpt opstarten en uitleg geeft over het gebruik van de verschillende ruimtes. Uitleg over het digitale presentatiescherm geven we uiteraard ook.

Hartelijke groet,
Annemarie de Leeuw  – Eigenaar/facilitator

MEER WETEN? NEEM CONTACT MET ONS OP

Oliemolensingel 175    7511 BB Enschede    +31(0)6 3303 5922    info@stadshuys053.nl