fbpx

14-09-20Tjip de JongMeer regie!

Wil jij uitgedaagd worden eens écht in gesprek te gaan over de actuele issues in het onderwijs?

Kies dan vooral voor de sessie van Tjip de Jong!

Tjip de Jong is zelfstandig onderzoeker, docent en adviseur leren en ontwikkelen.

Hij vindt het mateloos interessant om professionals uit de onderwijsbranche te infecteren met nieuwe inzichten over ondernemerschap en wendbaarheid in onderwijsorganisaties. Ze te prikkelen onder andere met voorbeelden uit andere sectoren die zich wél kunnen manifesteren in deze veranderende wereld zonder daarbij alleen maar afhankelijk te zijn van onze overheid.

Tjip bijt zich vast in de thema’s die spelen in onze maatschappij en veelal uitvergroot worden in het onderwijs.

Als (gast)docent bij onder andere de Universiteit Utrecht, Universiteit van Amsterdam en de Katholieke Pabo in Zwolle behandelt hij thema’s als onderwijsvernieuwing, verandermanagement, innovatie, leren in organisaties en onderwijskundig leiderschap.

Daarnaast geeft hij per jaar tussen de 50-70 lezingen, colleges en workshops. Op congressen, symposia, studiedagen, teamdagen, jaaropeningen, netwerkbijeenkomsten en trainingsdagen.

Tweewekelijks schrijft hij onderwijscolumns, o.a. voor het NRC.

Prikkelend, veelal wetenschappelijk onderbouwd, soms tegen het randje maar vooral “to the point” nuchter en recht door zee.

Actuele thema’s als het lerarentekort, (ervaren) werkdruk en stroperige financieringsstructuren weet hij te vertalen naar een nieuwe manier van denken die de onderwijssector in beweging moet krijgen zonder naar de overheid te hoeven wijzen.

Want daar, zo vindt hij, komt niemand écht verder mee.

Samen bouwen aan een nieuwe onderwijstoekomst, dάt is zijn missie. Door elkaar niet alleen maar de hand boven het hoofd te houden maar elkaar uit te dagen, juist het “veilige” systeem los durven laten en te experimenteren met ontwikkelingen die al in de maatschappij te zien zijn maar nog op veilige afstand van het onderwijs worden gehouden.

Deze verfrissende sessie zal jou nog lang bij blijven!

Wil je alvast meer van Tjip horen? Luister dan naar zijn podcasts via www.tjipcast.nl

Zijn boek “We presteerden nog lang en gelukkig” zit in jouw goodie bag. Zien we jou bij Tjip?